На Херсонщині поліція розслідує справу, в якій фігурують кандидати з однаковими прізвищами

4 года назад 0

Кандидат на посаду Чаплинського селищного голови Володимир Бериславський звернувся до поліції через використання технології «двійників» проти нього. У Чаплинському відділенні поліції відкрили кримінальне провадження.
Як повідомляла Громадянська мережа ОПОРА територіальна виборча комісія зареєструвала трьох кандидатів на посаду Чаплинського селищного голови зі співзвучним прізвищем: Бериславського Володимира Миколайовича – чинного голову Чаплинської районної ради, Бериславського Олександра Михайловича та Бреславського Богдана Йосиповича.
У коментарі ОПОРІ Володимир Бериславський повідомив про те, що в нього є підстави вважати, що реєстрація осіб зі схожими прізвищами порушує його право на обрання.
«Один із кандидатів зі схожим прізвищем перший раз сплатив заставу з картки тещі людини, яка привезла кандидата до комісії. Комісія повідомила, що не може приймати такі документи. Другий раз заставу вони сплатили готівкою», – прокоментував Володимир Бериславський.
«Після звернення в поліцію почав отримувати погрози з вимогою, щоб я забрав свою заяву. Мені довелося знову викликати поліцію з цього приводу» , – додав Володимир Бериславський.
У Чаплинській ТВК ОПОРІ повідомили, що не мають претензій до реєстраційних документів та квитанції про внесення грошової застави від Олександра Бериславського. Відповідно, у ТВК не вбачають підстав для скасування реєстрації цього кандидата на посаду Чаплинського селищного голови.
Олександр Бериславський – уродженець Харкова. На даний момент проживає у місті Нова Каховка. Працює двірником у Новокаховському житлово-експлуатаційному управлінні. 25 вересня виборча комісія зареєструвала Олександра Бериславського кандидатом на посаду Чаплинського селищного голови.
У Чаплинському відділенні поліції спостерігачу ОПОРИ повідомили, що за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за частиною 3 статті 157 Кримінального кодексу України: Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача.
Євгеній Гладкий, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Херсонській області