На Херсонщині шахраї ошукали громадян на майже 130 тисяч гривень

2 месяца назад 0

До поліції звернувся житель Бериславського району. Чоловік розповів, що хотів придбати автомобіль за прийнятною ціною. Знайшов оголошення, де продавець нібито «приганяв» авто з-за кордону. Заявник перерахував йому 65 тисяч гривень передоплати за транспортний засіб, після чого продавець на зв'язок більше не виходив.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

До поліції звернувся і 44-річниий житель обласного центру. З його слів, у соціальній мережі він знайшов оголошення про «пригон» автомобілів з-за кордону і списався з продавцем. Заявник довірився обіцянкам і в якості передоплати нібито за «розмитнення» транспортного засобу перерахував на карту шахрая 45000 гривень. Після чого оголошення зникло і псевдопродавець перестав відповідати на повідомлення.

22-річний житель області у пошуках роботи втратив свої заощадження. Чоловік знайшов оголошення в соцмережі про заробіток онлайн.
Після розмови нібито з роботодавцем той пояснив, що заявнику не вистачає досвіду і потрібно пройти платні курси. Нічого не підозрюючи, чоловік перерахував псевдороботодавцю 17830 гривень за навчання. Після чого той перестав виходити на зв’язок і гроші не повернув.

Наразі поліція вживає заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень. За усіма фактами працівники поліції розпочали провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.