На Херсонщині шахраї ошукали громадян на понад 282000 гривень

7 часов назад 0

Минулої доби троє жителів області через різні шахрайські схеми втратили зі своїх банківських рахунків усі заощадження.

Про це інформує пресслужба поліції Херсонської області.

Жертвою «телефонних шахраїв» став мешканець Чорнобаївки. Йому зателефонував із невідомого номера нібито представник мобільного оператора та розповів, що чоловіку можуть нарахувати безкоштовні бонуси. Для отримання їх заявнику необхідно було повідомити шестизначний код, який псевдооператори надіслали йому через sms-повідомлення. Після того, як чоловік виконав всі вказівки, шахраї зняли з його банківської картки понад 196000 гривень.

Запам’ятайте: якщо вам телефонує нібито представник мобільного оператора чи банку й повідомляє про нарахування різних подарунків, бонусів та акції, одразу кладіть слухавку і самі звертайтесь до офіційних представників або перевіряйте інформацію на сайті компанії. Нікому не повідомляйте паролі з sms-повідомлень, свої персональні дані та реквізити банківської картки.

До поліції звернувся житель Бериславського району. Чоловік розповів, що хотів придбати автомобіль за прийнятною ціною. Знайшов гарне оголошення, де продавець нібито «приганяв» авто із-за кордону. Заявник, не підозрюючи шахрайства, перерахував 85000 гривень передоплати за транспортний засіб, після чого продавець на зв'язок більше не виходив.
 
Наголошуємо: ніколи не давайте завдаток за товар, якщо не впевнені у надійності продавця. Під час купівлі автомобіля вимагайте у його власника особистої зустрічі, щоб ви могли самі перевірити технічний стан автівки та документацію. Кошти за транспортний засіб передавайте лише після позитивного висновку експерта, який має перевірити номери кузова та агрегатів.

Також жертвою шахраїв стала і мешканка Високопілля. У мобільному додатку жінка отримала повідомлення про можливість швидкого нарахування грошової допомоги. Для цього вона перейшла за посиланням, де вказала свої особисті дані та реквізити банківської картки.
Після «реєстрації та підтвердження» з рахунку потерпілої зникло 1900 гривень.

Нагадуємо: ніколи не переходьте за сумнівними посиланнями, які обіцяють за кілька хвилин оформити грошову допомогу. Ні в якому разі не вводьте дані своїх банківських карток та паспортні дані, адже тоді шахраї отримують доступ до вашого банківського рахунку та кредитного ліміту. Про усі виплати дізнавайтеся лише на офіційних ресурсах. Самі телефонуйте до організацій, які пропонують допомогу, щоб дізнатися умови її отримання.

Відомості за усіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.