На Херсонщині шахраї ошукали громадян на понад 80000 гривень

2 недели назад 0

За останні кілька діб троє жителів Херсона через різні шахрайські схеми втратили зі своїх банківських рахунків усі заощадження.

Про це звітує пресслужба поліції Херсонської області.

Жертвою «банківських шахраїв» став 70-річний жительобласного центру. Йому  зателефонував невідомий, представився працівником служби безпеки банку та попросив назвати дані карток для нібито перевірки й оновлення рахунку. Отримавши доступ до банківських рахунків заявника, шахрай зняв із картки чоловіка 45113 гривень.

Ще однією жертвою «банківських шахраїв» став 65-річний херсонець. Чоловіку на мобільний телефон подзвонив нібито представник банку. Зловмисник повідомив, що заявнику погоджена фінансова допомога від держави. Для її отримання потрібно назвати дані картки. Отримавши інформацію, шахраї зняли з рахунку чоловіка 25000 гривень.

58-річна херсонка знайшла в інтернеті оголошення про послуги брокера та залишила заявку на співпрацю. Після чого жінці зателефонували та попросили надати код платника податків та дані паспорту. За нібито послуги брокера жінка перерахувала 10000 гривень. Після чого зв'язок був втрачений, свої послуги вона так і не отримала. Крім того на неї невідомі ще й оформили два кредити.

За усіма фактами слідчі розпочали провадження за ст. 190 "Шахрайство" Кримінального кодексу України.

Поліція вкотре застерігає: якщо вам телефонують нібито з банку і повідомляють про перевірку, оновлення рахунку та можливі шахрайські схеми з карткою, одразу кладіть слухавку і самі звертайтесь до банку за номером, що зазначений на звороті вашої платіжної картки. Нікому не розголошуйте дані своїх банківських карток: пін-коду, СVV-коду, строку дії карти, паролі з sms-повідомлень. За жодних обставин не переказуйте кошти на будь-які інші рахунки, які вам нав’язують псевдобанківські працівники.