На Херсонщині створили унікальний маніфест проти домашнього насильства

2 года назад 0

“Вірю в тебе, ти зможеш!”, “Насильство — це злочин”, “Не мовчи — скажи близьким”, “Мрій, розумій, дій”. Це одні із меседжів, що написали херсонці в маніфесті проти домашнього насильства. 

Як повідомляє прес-лужба ХОДП, у Херсоні Всеукраїнська кампанія “16 днів проти насильства” розпочалася із вуличної акції, що пройшла на вулиці Суворова. Тут всіх охочі могли написати свої лозунги проти домашнього насильства на тематичному банері. 

Херсонка Світлана Клімова дізналася про акцію від колег та вирішила взяти в ній участь. На тематичному банері вона написала: “Я проти насильства, нехай в кожному домі панує мир”. 

Жінка переконана, що при найменших проявах домашнього насильства, головне — не мовчати та не залишатися з проблемою сам на сам, а звертатися за допомогою. 

“Такі акції особливо актуальні для молоді. Адже вони навчають, що потрібно роботи й куди звертатися, якщо зіштовхнувся з такою проблемою”, — розповіла Світлана Клімова. 
Під час акції волонтери роздавали пересічним містянам інформаційні сувеніри, присвячені темі протидії домашнього насильства. 

Громадський діяч Віктор Булка поділився, що найвлучніші та найоригінальніші лозунги, написані херсонцями, використовуватимуть під час створення Всеукраїнської соціальної реклами на тему протидії домашньому насильству. 

Також він зазначив: “Кожен має право на захист, а тому про цю проблему потрібно говорити! Дуже важливо підвищувати обізнаність населення, що ця проблема існує, що вона актуальна сьогодні. Люди мають знати, що не потрібно про це мовчати, адже насильство боїться розголосу”. 

Крім цього,  містянам пропонували взяти участь в розіграші. Для цього потрібно опублікувати своє фото із лозунгом, написаним на банері, в соцмережі (Instagram або Facebook) та позначити в дописі сторінку  “Розірви коло” . Автори трьох найкращих меседжів отримають цінні подарунки.