На Херсонщині судитимуть екскерівника теруправління за розтрату майна на 700 тис. грн

2 года назад 0

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника територіального управління Державної судової адміністрації України за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
Раніше повідомлялось, що обвинувачений організував схему закупівель комп’ютерного обладнання для потреб районних судів за державні кошти за значно завищеними цінами. З метою уникнення процедури відкритих торгів, як того вимагає закон, він уклав з «потрібним» постачальником дев’ять допорогових договорів. Такі дії посадовця призвели до розтрати бюджетних коштів на понад 700 тисяч гривень.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області.
Оперативний супровід — відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ в АР Крим.
За вчинене обвинуваченому загрожує позбавлення волі строком від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури