На Херсонщині триває підготовка до опалювального періоду

2 месяца назад 0

Одне з питань, яке наразі вирішують, – забезпечення паливними матеріалами жителів громад області, що знаходяться на лінії фронту. Про це йшлося на нараді, котру провела Віцепрем'єр-міністерка України – Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук. Участь у засіданні взяв заступник начальника Херсонської ОВА Антон Самойленко.

Зокрема, порушили питання логістики, доставлення та розвантаження матеріалів, особливо у прифронтових населених пунктах.

Крім того, під час зустрічі обговорили питання грошових виплат людям, які потребують допомоги.

За результатами наради, ухвалено рішення розробити “мапу забезпечення потреб”, де будуть зазначені всі учасники процесу, а також інформація про те, хто, де і з якими спроможностями працюватиме щодо підготовки до опалювального сезону.

Були визначені орієнтовні терміни постачання паливних матеріалів та іншої необхідної допомоги для незахищених верств населення на зимовий період.

Представники кластера з питань житла та непродовольчих товарів також повідомили про обсяги фінансування, попередньо виділених на допомогу цьогоріч.