На Херсонщині ювенальні поліцейські разом із дітками вшанували пам’ять полеглих захисників України

2 недели назад 0

До Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, у деокупованих населених пунктах Херсонщини працівники ювенальної превенції разом із дітьми долучились до проведення всеукраїнської акції «Сонях».

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Діти разом із дорослими з різних матеріалів власноруч виготовили соняхи на честь пам’яті Героїв, які віддали життя за Україну. Працівники поліції розповіли малечі, наскільки важливо пам’ятати кожного, хто поліг за нашу свободу, завдяки кому ми можемо жити, працювати та навчатися.

29 серпня обрано Днем пам’яті захисників України не випадково. Адже саме цього дня у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції, відбувся потужний прорив української групи військ із російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події розгорталися на сході України, де на полях Донеччини та Луганщини дозрівали соняхи, і де гинули наші воїни.Ці квіти стали свідками найкривавіших трагедій російсько-української війни, а ще сонях – це символ історичної мужності українських воїнів і життя України.

Діти прикріпили власноруч виготовлені квіти на одяг, зробили букети та поклали у кімнатах, дехто висловив бажання віднести їх на могили воїнів, а інші одягнуть квітку в перший день навчального року як нагадування, кому вони мають завдячувати життям на вільній землі. Адже саме мужні українські воїни звільнили правобережжя Херсонщини після багатомісячної російської окупації та нині ведуть боротьбу за звільнення лівобережжя області.Ці квіти завжди будуть нагадувати дітям і дорослим про українських воїнів, які віддали життя за свободу та незалежність нашої країни. Без наших відважних та відданих захисників не було б України!