На Херсонщині в результаті російських обстрілів постраждали 10 людей

2 месяца назад 0

Минулої доби російська армія з артилерії, мінометів, авіації та БпЛА цілеспрямовано обстрілювала цивільну інфраструктуру Херсонського та Бериславського районів. Під повторними обстрілами вкотре довелося працювати працівникам екстрених служб, постраждав один рятувальник.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Такі систематичні прицільні атаки на профільні служби, які у надскладних умовах документують та ліквідовують наслідки обстрілів, надають допомогу постраждалим людям, стали характерною ознакою російської тактики ведення бойових дій на Херсонщині. Від ворожих атак потерпали 19 населених пунктів: Херсон, Білозерка, Садове, Придніпровське, Чорнобаївка, Антонівка, Дніпровське, Дар’ївка, Кизомис, Станіслав, Софіївка, Микільське, Берислав, Львове, Нововоронцовка, Зміївка, Червоний Маяк, Костирка та Михайлівка.
Через обстріли пошкоджено 23 приватні та два багатоквартирні будинки, медичний заклад, адміністративну будівлю, два автомобілі та газопроводи.
Росіяни атакували двома дронами типу «FPV» Нововоронцовку. Через вибух пошкоджено цивільний автомобіль та поранено 42-річного чоловіка, який перебував неподалік. У постраждалого діагностували мінно-вибухову травму, вогнепальну рану передпліччя та контузію. Також за медичною допомогою звернувся 33-річний місцевий житель, який у результаті обстрілу отримав контузію.Внаслідок артилерійського обстрілу Білозерки постраждав 55-річний чоловік, у нього мінно-вибухова травма, уламкові поранення плеча та стегна. У селищі пошкоджено 10 приватних будинків та газопроводи.Ввечері у Дніпровському під ворожий артобстріл потрапив 66-річний чоловік, у нього діагностували вибухову травму, травматичну ампутацію кисті та множинні вогнепальні рани різних частин тіла.
У Станіславі під час артилерійського обстрілу снаряд влучив у приватний будинок, де постраждали 56-річний чоловік та 49-річна жінка, в обох контузії, черепно-мозкові травми та уламкові поранення.У Зміївці через атаку російського безпілотника постраждав 64-річний чоловік, у нього мінно-вибухова травма, контузія, термічні опіки рук, ніг та живота.
Російські військові скинули чотири авіаційні керовані бомби на Тягинську громаду, обійшлося, на щастя, без постраждалих.
FPV-дронами військові рф вдарили по Михайлівці та Костирці, там пошкоджено два приватні будинки.
Артилерійським вогнем пошкоджено адміністративну будівлю у Микільському та шість приватних будинків у Садовому. У Червоному Маяку та у дачному кооперативі біля Дар’ївки артобстріли спричинили пожежі сухостою, у Софіївці через атаку ворога горіло поле.Під артилерійським ударом ворога вкотре перебувала Чорнобаївка, через влучання снаряду там загорілося складське приміщення та сухостій. Над ліквідацією пожежі працювали рятувальники, в цей час російська армія здійснила повторний обстріл. В результаті удару постраждав 34-річний працівник ДСНС, лікарі діагностували у нього контузію.
Армія РФ продовжує інтенсивно обстрілювати Херсон, зокрема, Центральний та Дніпровський райони міста.
Вночі під артилерійським вогнем противника перебували центральні прибережні квартали, в результаті чого пошкоджено багатоквартирний будинок та поранено 67-річного чоловіка, у нього вибухова травма та уламкове поранення стегна.
У Дніпровському районі окупанти скинули вибухівку з дрона на цивільне авто, поранень зазнав 37-річний водій. Чоловік самостійно звернувся до лікарні за медичною допомогою, де у нього діагностували уламкове поранення ноги та контузію. Вночі цей район перебував під обстрілом з артилерії, снарядами пошкоджено два приватні будинки.Вранці з артилерії противник вів обстріл мікрорайону «Корабел», пошкоджень зазнали будівля лікарні, багатоповерховий будинок та автомобіль. По прибережній зоні Корабельного району росіяни здійснили атаку дроном типу «FPV», на щастя, обійшлося без постраждалих.
На місцях російських атак працювали всі екстрені служби.
За минулу добу поліція відреагувала на 280 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 13 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.