На Херсонщині відновили роботу усі ЦНАПи — ОВА

1 месяц назад 0

На правобережжі Херсонщини наразі працюють 46 Центрів надання адміністративних послуг. Із них 29 — релоковані з тимчасово окупованої частини області.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника обласної військової адміністрації  Михайло Лемак .

Від початку року працівники центрів надали жителям громад майже 150 тисяч адміністративних послуг. Ще дев'ять мобільних ЦНАПів обслуговують 119 віддалених населених пунктів, а також жителів області, які мають інвалідність. Цього року вони провели 287 виїздів і надали понад 3200 адмінпослуг, йдеться у повідомленні.

Також Херсонська ОВА підписала меморандум із міжнародною благодійною організацією "Фонд Східна Європа". Один із напрямків співпраці — впровадження в області інструментів електронної демократії, сказав Лемак.

"Нині 13 громад вже підключилися чи оновили доступ до таких сервісів як місцеві петиції, відкрита громада, консультації з громадськістю, громадський бюджет та шкільний громадський бюджет. Через платформу "Свої" 44 громади запровадили власні чат-боти. Завдяки чат-боту "Свої" громадяни можуть спілкуватися з місцевою владою, впливати на її рішення, отримувати консультації щодо державних сервісів і дізнаватися новини своєї громади через смартфон",  — розповів заступник начальника ОВА.

За його інформацією, 13 громад запустили сайти для ЦНАПів, де можна скористатись записом до електронної черги та замовити мобільну валізу. На черзі — запровадження подібного сервісу у ще трьох Центрах надання адмінпослуг.

За даними міністерства цифрової трансформації України, від початку року 9606 жителів Херсонщини вперше долучились до програми розвитку цифрових навичок на платформі "Дія. Цифрова освіта".

"Додатково пройшли курси з цифрової трансформації та медіаграмотності більше ніж три тисячі освітян, близько 300 працівників Херсонської обласної військової адміністрації та 1300 працівників громад і місцевих військових адміністрацій", — сказав Михайло Лемак.
 
​Раніше Херсонська ОВА повідомляла, що у Центрі надання адміністративних послуг Калинівської громади Херсонської області запрацювало "єдине вікно ветерана".​