На Херсонщині вже вдалося зібрати понад 16 тис. тонн зернових та зернобобових культур і понад 3 тис. тонн ріпаку — ОВА

2 месяца назад 0

Попри постійні обстріли полів з боку росії, на Херсонщині вже вдалося забрати понад 16 тис. тонн зернових та зернобобових культур та понад 3 тис. тонн ріпаку.

Про це розповів голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін в ефірі телемарафону, передає  .

"Російська армія не полишає спроб знищити те, що аграрії наполегливо і незламно вирощували. Минулого тижня внаслідок обстрілу загорілося поле на 25 га пшениці, на цьому тижні окупанти спалили ще 50 га пшениці в Бериславському районі. Але все одно наші фермери працюють та збирають врожай. Нині з 7 тис. га земель зібрано понад 16 тис. тонн зернових та зернобобових культур. Крім того, з 1,5 тис. га зібрали понад 3 тис. тонн ріпаку" , — сказав Прокудін.
Він зазначив, що на правобережній Херсонщині не залишилося жодного уцілілого ангару та зерносховищ, однак аграрії отримали майже сотню модульних зерносховищ, які встановлюються майже в кожному фермерському господарстві, що допоможе вберегти майже 120 тис. тонн врожаю.

Прокудін також розповів, що на Херсонщині почала діяти кредитна програма 5-7-9.

"21 аграрій вже скористався. Загальна сума фінансування близько 180 млн гривень. Також понад 200 сільхозвиробникам Мінагро погодило виплату субсидій в розмірі 8 тис. за га оброблювальних угідь для виробників, що мають у власності до 120 га. Це маленькі фермери і вже 60 млн гривень погоджено цим аграріям" , — додав Прокудін.

Також голова ОВА зазначив, що Херсонщина лідер в темпах розмінування.

"Це титанічна і колосальна робота саперів, котрі цілодобово зараз працюють, щоб зробити наш регіон безпечнішим. Вже обстежили і очистили від російської вибухівки понад 46% правобережжя, що майже 316 тис. га території. Знищили майже 190 тис. небезпечних предметів", — зазначив начальник ХОВА.