На Херсонщині ворожі війська атакували 10 населених пунктів, внаслідок російської агресії є постраждалі мирні жителі

1 месяц назад 0

Минулої доби по правобережжю Херсонської області війська рф били із мінометів, артилерії та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих комбінованих атак потерпали Херсон, Антонівка, Садове, Станіслав, Велетенське, Дар’ївка, Придніпровське, Благовіщенське, Берислав та Бургунка.

Поліція зафіксувала пошкодження 18 об’єктів: 10 приватних та чотирьох багатоповерхових будинків, трьох автомобілів та сонячних панелей.Вдень окупанти скинули вибухівку із дрона на Садове. Внаслідок вибуху постраждав 76-річний чоловік, у нього вибухова травма та уламкове поранення ноги.

Внаслідок чергового артилерійського обстрілу прибережної зони Дніпровського района Херсона постраждав 54-річний чоловік. російський снаряд влучив у його квартиру, в результаті чого зайнялася пожежа. У потерпілого діагностували мінно-вибухову травму, поранення ноги, термічні опіки спини і плеча. Зазнали пошкоджень два багатоповерхові та три приватні будинки. Крім артилерії упродовж доби російські загарбники атакували Дніпровський район дронами і били з танка, через скидання вибухівки пошкоджено три автомобілі, танкові снаряди пошкодили три квартири у багатоповерховому будинку.

З артилерії противник бив і по центру міста, снарядами пошкоджено три приватні будинки.

Росіяни продовжують атакувати жителів передмістя Херсона – Антонівки. В результаті скидання вибухівки із дрона постраждав 35-річний чоловік, у нього вибухова та черепно-мозкова травми, контузія та уламкові поранення грудної клітини. У селищі пошкоджено два приватні будинки.До медичного закладу по допомогу звернувся 43-річний чоловік, у якого діагностували мінно-вибухову травму, контузію і садна живота.

Поранення він отримав ввечері третього серпня в результаті удару російського безпілотника по Білозерці.

Того ж дня постраждав і 51-річний чоловік, який потрапив під удар ворожого дрона у Антонівці. Потерпілий отримав мінно-вибухову травму і уламкове поранення плеча.

Російські окупанти скидали боєприпаси із дронів на Велетенське та Станіслав, внаслідок вибухів пошкоджено два приватні будинки та сонячні панелі.

В результаті артилерійських обстрілів противника пошкоджено багатоповерховий будинок у Благовіщенському та виникла пожежа сухої рослинності у Дар’ївці.

FPV-дронами російські військові били по Корабельному району Херсона та Антонівці.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 210 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 10 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.