На Херсонщинi втратили інтерес до виборчого процесу?

3 года назад 0

На херсонщині, у прикордонній із окупованим Кримом області, люди більше переймаються не «святами демократії», а тим, «коли закінчиться цей клятий карантин», чи «піде чи ні Путін війною на Каховський канал», що буде з гривнею, чи вдасться до дощів зібрати всю городину і виноград…
На виборчі дільниці в основному йшли ті, кому взагалі ходити дедалі важче. Люди ж середнього віку — за охотою. Таких теж виявилося небагато.
За числом бажаючих своїми голосами «за» зміцнити владу на місцях старими-новими і взагалі новими «державотворцями» проблемна область опинилась аж на 23-му місці в Україні! Такої втрати інтересу до виборчого процесу не спостерігалося за всю історію степового краю!
Виборці як у селах, так і в містах цього разу не стали сліпо міняти коней на переправі. У Бериславі, Новій Каховці, Таврійську очільники міських рад залишаться незмінними. Керівник Новокаховської міської ради Володимир Коваленко дістав підтримку близько 60% виборців громади. Олександр Шаповалов — попередній очільник Бериславської ОТГ і кандидат від партії «Нам тут жити» — також виборов підтримку виборців та залишається керувати містом на наступну каденцію. Явка виборців на місцевих виборах у Таврійську, Плодовому та в населених пунктах, які приєдналися до Таврійської ОТГ, становила 28,2%. Там також громадяни не змінили своїх поглядів і підтримали чинного мера — Миколу Різака.
Зберіг за собою крісло Музиківської ОТГ Олександр Лейбзон, котрий нещодавно відзначив 75-річчя (!). За довгожителя у сільській владі віддали голоси приблизно 70% жителів громади.
Із тріском провалилися рожеві плани на вибори всюдисущих «слуг народу» — народ по халявах пізнав, що вони за птиці і якого польоту…
Сільські Вісті