На Херсонщині за матеріалами СБУ підозру у колабораційній діяльності отримали чергові поплічники ворога

1 месяц назад 0

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще двох зрадників з Херсонщини, які обралися до окупаційних місцевих органів влади.

Про це звітує пресслужба СБУ Херсонської області.

Так, депутатка Каланчацької селищної ради Скадовського району Херсонщини, зрадивши присязі, добровільно увійшла до «ради депутатів Каланчацького муніципального округу першого скликання».

Вона отримала мандат депутата від російської політичної партії «Единая россия»,  а згодом стала «головою ради».

На цій «посаді» підозрювана забезпечувала функціонування псевдооргану, підписувала нормативно-правові акти та приймала рішення відповідно да законодавства держави-агресора.

Інший фігурант з Херсона також добровільно взяв участь у виборах до так званої «Херсонской областной думы первого созыва» від «Единой россии». Після отримання мандату «депутата думы» його було обрано «головою» однієї з комісій та членом «комітету по фінансам та бюджету» цього ж незаконного  окупаційного органу.

За даними слідства, перебуваючи у захопленому селі Іванівка Генічеського району, підозрюваний проводив «роботу» з місцевими мешканцями, популяризуючи незаконну владу та дискредитуючи офіційну українську. Крім цього, зрадник закликав населення до участі у виборах президента рф.

Слідчі Служби безпеки оголосили ворожим поплічникам про підозру. Депутатці-зрадниці за ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, фігуранту з «думы» за ч.1 ст. 28, ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їм обом загрожує до 10 років позбавлення волі.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.