На Херсонщині запрацює експериментальний консультаційний центр

2 года назад 0

З 1 березня до 31 серпня 2022 року, відповідно до постанови Кабміну №1298, має розпочатись реалізація експериментального проєкту щодо утворення консультаційних центрів з питань забезпечення прав і свобод захисників України при Миколаївській, Одеській та Херсонській облдержадміністраціях.
Координатором проєкту визначили Міністерство у справах ветеранів.
Чим займатиметься новий центр? У положенні прописані такі основні завдання:
1. Надання інформаційно-консультативної підтримки ветеранам і членам їх сімей.
2. Збір та проведення аналізу інформації щодо проблемних питань забезпечення додержання гарантій захисту прав і основоположних свобод ветеранів та членів їх сімей, а також підготовка пропозицій щодо їх вирішення;.
3. Координація взаємодії між органами виконавчої влади, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, громадськими об’єднаннями ветеранів, волонтерськими та іншими громадськими об’єднаннями, волонтерами, підприємствами.
4. Сприяння посиленню забезпечення додержання гарантій захисту прав і основоположних свобод ветеранів та членів їх сімей.
5. Здійснення моніторингу стану забезпечення додержання гарантій захисту прав і основоположних свобод ветеранів та членів їх сімей.
6. Забезпечення інформування місцевої держадміністрації та громадськості про результати своєї діяльності.
Керівник Консультаційного центру визначається головою місцевої держадміністрації та виконує свої обов’язки на громадських засадах.
Сергій ГЕОРГІЄВ