На Херсонщині затримали підозрюваного у крадіжках з магазинів та приватних будинків

2 года назад 0

Жертвами зловмисника у чотирьох населених пунктах Бериславського району стали двоє власників магазинів та двоє домовласників. З магазинів чоловік викрадав продукти харчування та алкоголь. З приватних будинків забирав одяг, постільну білизну, будівельні матеріали, посуд та гаджети. Поліцейські розшукали чоловіка у лісосмузі, де він переховувався та проживав у саморобному наметі разом зі співмешканкою.
Після повідомлень про скоєні у короткий проміжок часу крадіжки продуктів з магазинів та майна з будинків, працівники відділення поліції №1 (смт Високопілля) спільно з працівниками сектору поліцейської діяльності №1 (смт Нововоронцовка) розпочали подворові обходи та відпрацьовували місцевість. Під час бесіди з місцевими жителями ті розповіли, що кілька разів бачили у населених пунктах немісцевих чоловіка та жінку. Вони одразу здалися людям підозрілими, адже мали неохайний зовнішній вигляд, не заходили в магазини та не питали про роботу.
Як повідомив керівник відділення поліції №1 (смт Високопілля) Сергій Курділов, оперативники ретельно перевірили місцевість та у лісосмузі помітили саморобний намет, у якому мешкали чоловік та жінка. Під час огляду намету всередині поліцейські виявили велику кількість продуктів харчування, походження яких люди пояснити не могли. Під час перевірки осіб невідомих з’ясувалося, що чоловіку 23 роки, він раніше судимий мешканець Одеської області. Його супутниці 40 років і вона уродженка Дніпропетровської області. Познайомилися по переписці, коли чоловік відбував покарання у місцях позбавлення волі. Після його звільнення вони вирішили жити разом і переїхали до Херсонської області, де оселилися у саморобному наметі.
Під час проведення перевірки з’ясувалося, що всі продукти та майно, виявлене у саморобному наметі, було викрадене з магазинів та приватних будинків. Чоловік зізнався у крадіжках і пояснив свої дії тим, що не мав роботи і треба було облаштовувати намет.

Відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України (карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років). Нині фігурант заарештований. Процесуальне керівництво у справах здійснює Високопільська прокуратура.
Відділ комунікації поліції Херсонської області