На Херсонщині, збудували стадіон і відновили занедбану лікарню

3 года назад 0

У вересні в Таврійській громаді урочисто відкрили стадіон зі штучним покриттям та відновлену лікарню. Міський голова Микола Різак говорить, що скористалися можливостями, що дає реформа децентралізації, адже до створення окремої громади подібне здавалось неможливим: «Ми з розвалень зробили сучасну лікарню. Громада – 20 тисяч населення, ми вклали 14 мільйонів в лікарню! Без допомоги держави, без нікого! Ми самі відновили цю лікарню. Могли б ми це ще рік зробити самі? Звичайно, що ні. Ось вам і децентралізація, і можливості».
У Таврійську збудувати стадіон зі штучним покриттям за програмою “Велике будівництво” вартістю понад 20 мільйонів гривень. З держбюджету на будівництво було виділено 17 мільйонів гривень, і ще близько трьох мільйонів гривень – співфінансування з місцевого бюджету.
Тепер у громади є футбольне поле зі штучним покриттям розміром 105х68 метрів, 400-метрова бігова доріжка, освітлення та комфортні приміщення з усіма зручностями для спортсменів і тренерів.
За словами голови громади, за перший рік ТГ вдалось приділити увагу сільським населеним пунктам, проблеми яких не вирішувались десятиліттями — відремонтувати сільські школи, зробити реконструкцію системи опалення, їдалень тощо.
genichesk.ipc