На Київщині завершують будівництво модульних будиночків для собак, врятованих на Херсонщині

2 недели назад 0

Українська олімпійська чемпіонка Ярослава Магучіх переказала 200 тисяч гривень зі своїх призових коштів за перемогу на Олімпіаді-2024 притулку для тварин. Завдяки чиїм коштам буде завершене будівництво нових будиночків для собак, евакуйованих із Херсонщини.

Спорудженням 16 нових будиночків займається благодійний фонд «Безпритульний світ», розташований у місті Біла Церква на Київщині.

«Українська чемпіонка Ярослава Магучіх переказала нам 200 000 грн призових грошей за перемогу на Іграх! Ми побудували вже 16 модульних смартів, в які незабаром заселимо 50 собак, яких цими днями евакуювали з прифронтових селищ Херсонщини!» — в повідомленні на сторінці фонду. 

Це зручні модульні вольєри, їх у притулку будують спеціально для тварин, яких волонтери вивозять із сіл колишнього Білозерського району – Кізомиса, Чорнобаївки, Томиної Балки тощо. Чимало тварин мають поранення, адже ці населені пункти щодня – під обстрілами російських окупантів.

У притулку зазначають, що залишилося тільки завершити будівництво будиночків та додати трохи комфорту – і можна організовувати новосілля врятованих чотирилапих.

Нагадаємо, українська легкоатлетка Ярослава Магучіх цьогоріч під час Олімпійських ігор у Парижі здобула золоту медаль у стрибках у висоту.

Фото та відео: фейсбук/Homeless World