На користь держави податкові юристи виграли майже 1 мільярд гривень

4 года назад 0

За інформацією спеціалістів управління правового забезпечення Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за перше півріччя 2020 року у судах різних інстанцій за участі представників державної податкової служби розглянуто 327 справ на суму 1130,8 млн гривень позовних вимог.

Із них на користь держави судами вирішено 176 справ на суму 989,2 млн гривень податкових зобов’язань. Це складає 54 відсотки від кількості та понад 87 відсотків від суми розглянутих справ.

Нова стратегія роботи податкових юристів Херсонщини надає перевагу збору додаткових доказів для повного, всебічного та об’єктивного дослідження обставин справи, у доведенні перед судом їх переконливості. Зібрані докази відкриті для ознайомлення платникам, і кожний може переконатися, що оскарження у таких справах не має судової перспективи. Це підтверджується практикою: за позовами платників податків до органів державної податкової служби області за 6 місяців п.р. розглянуто 258 справ на суму 880,6 млн гривень. З них 107 справ на суму 739 млн гривень або 84 відсотки від суми позовів вирішено на користь органів ДПС області.

Найчастіше платники податків оскаржували податкові повідомлення — рішення щодо нарахування податкових зобов’язань та штрафних санкцій. Тим часом, уникнути необґрунтованих претензій дозволяє стала практика досудового врегулювання суперечок між платниками податків та органами влади.

За інформацією Прес служби Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі