На курортах Херсонщини «розкіш» стає необхідністю

2 года назад 0

Ще всім нещодавно більшість з нас бачила приватні басейни лише у кіно, саме тому наявність даної споруди на приватному подвір'ї, в переважній більшості випадків, сприймалось виключно як нахабну спробу домінування буржуазії над пролетаріатом.
Але згодом культура дійшла і до нас, разом з розумінням того, що наявність басейну в сучасному оздоровчому закладі – це скоріше обов'язковий пункт сервісу, а зовсім не розкіш. Втім, як ми вже писали, розвиток курорту відбувався поступово, і досягнув нормальних темпів лише в останні 5-7 років.
І навіть зараз, в деяких приватних домоволодіннях, можна відчути себе ніби на зйомках кінофільму "Спортлото-82". Але іноді позитивні зміни в інфраструктурі рекреації, можуть бути викликані і негативними чинниками природного, або штучного походження. Саме таким прецедентом можна назвати появу медуз на всіх морських курортах України, і Арабатська Стрілка, на жаль, не стала виключенням.
Нашестя
Причин появи медуз в Азовському морі, в кількості, яка перевищує усі можливі норми, як мінімум декілька. Писати про них немає сенсу, тому що вже неодноразово писали раніше і не тільки ми, крім того, щодо цього буде окрема стаття. Але безперечним для суспільства стало розуміння того, що глобально наразі неможливо вплинути на це природне явище, з різних причин, тому рішення проблеми може бути знайдене лише для кожної локації окремо, з урахуванням природних та інших особливостей.
І тут би можна було пожартувати, що поява такої кількості медуз на Арабатці є наслідком камлання у вигляді пісні "Медуза" від Matrang, яку можна було почути з кожного розважального закладу, але власникам туристичного бізнесу зовсім не смішно. Саме тому, зважаючи на особливості місцевості і ландшафту, одним із ефективних засобів у боротьбі з медузами, та за клієнтів, стало масове будівництво басейнів. І хоча, в більшості випадків, це є вимушеним заходом, але в кінцевому результаті це принесе тільки позитивні зміни. Тому треба розглянути це архітектурне і культурне явище з різних точок зору – власників і туристів.

Курортам і готельєрам
Для курорту будь-які зміни інфраструктури, в плані будівництва чогось нового, підуть на користь. В даному випадку, будівельний бум на басейни, одразу і можна сказати глобально, підвищить рівень сервісу і зробить рекреацію більш привабливою для потенційних туристів. Не дивлячись на витрати, власникам рекреаційних закладів басейни також принесуть не тільки користь, а й прибуток, в найближчій перспективі. Адже їх наявність в рекреаційному закладі буде означати, що його власники підвищують рівень сервісу, розвиваються і можуть надавати додаткові послуги.
Отже, після того, як стереотип щодо відношення басейнів до елементів розкоші, канув у минуле, а наявність стала необхідністю, найбільшим попитом будуть користуватись саме ті заклади, в яких вони є. Але окрім того, басейн – це необхідний елемент інфраструктури сучасного рекреаційного закладу, в нашому випадку — це ще одна можливість уникнути зустрічі з медузами. Отже, в підсумку можна отримати більшу кількість відпочивальників і як результат — більший прибуток, як для готельєрів, так і для бюджету громади у вигляді податків і сборів.
Туристам
Найбільше явних переваг від цієї ситуації, безумовно, отримують саме туристи. Адже досить довго басейн, через усі вищевказані стереотипи, був такою собі додатковою опцією для оздоровчих закладів на морських курортах України. Все діло в тому, що основною проблемою нашого внутрішнього туристичного бізнесу, а також органів місцевого самоврядування, є хронічне небажання розвиватись. Звісно, що є позитивні приклади в великих інвестиційних проектах, деяких курортних локацій, як морських, так і на заході України. Але глобально розвиток сприймається дуже боляче, як власниками бізнесу, так і владою.
Саме тому тимчасова ситуація з медузами, яка просто змусила всіх до глобальних змін, буде в першу чергу вигідна саме потенційним клієнтам. Тому що в цьому оздоровчому сезоні, в багатьох рекреаційних закладах, можна буде отримати додаткові елементи сервісу, що буде не тільки банально зручно, але й стане дуже своєчасним на випадок погіршення погодних умов, або тимчасової появи медуз.

НА МОРЕ