На лівобережжі Херсонщини фіксується зростання цін та дефіцит пального

1 месяц назад 0

Окуповані території лівобережжя Херсонщини зіткнулися з проблемою відсутності пального на автозаправних станціях. Там же, де бензин та дизпаливо є у наявності, фіксується суттєве зростання цін. Росіяни пов’язують ситуацію з “сезонним попитом” та блекаутами, що періодично стаються в регіоні.
Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

Сезонне зростання цін на бензин і дизпаливо в південних регіонах торкнулося Херсонської області. Про це заявив голова обласного уряду Андрій Алексєєнко. Підвищений попит на них у курортний сезон призводить навіть до тимчасового дефіциту окремих видів палива на заправках” , – повідомляють росіяни.

Про який “курортний сезон” йде мова – не зрозуміло, адже так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо заборонив купатися в Азовському морі через незадовільну якість морської води, яка не відповідає гігієнічним нормативам, хоча й до цієї заборони пляжі окупованих росіянами курортних міст  Херсонщини стояли пустими .

Ще однією причиною дефіциту пального росіяни називають перманентні відключення електроенергії. Наприклад, блекаут на лівобережжі  тривав упродовж всіх минулих вихідних .

Насправді ж ціни на пальне ростуть не лише на окупованих територіях Херсонщини, а й у самій Росії. Пов’язано це, звичайно, не з “туристичним сезоном”, як це стверджують пропагандисти, а із вдалими ударами Збройних сил України по російським НПЗ.