На лівобережжі Херсонщини міліють колодязі. Жителі кількох громад потребують постійного підвозу води

2 месяца назад 0

Ситуація з водою в окупованих росіянами громадах Херсонської області перманентно погіршується. В деяких населених пунктах почали пересихати колодязі, адже рівень підземних вод стрімко знижується після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС. Наприклад, жителі Новокаховської громади  повністю залежать від підвозу бутильованої води.  Регіон поступово перетворюється на пустелю.

Про це повідомляють кореспонденти , посилаючись на російські джерела.

“Через падіння рівня водоносних горизонтів зараз меліють колодязі у людей, які були у приватних домоволодіннях, їм потрібне постійне підвезення прісної води. Ми здійснюємо щотижня сюди підвезення. З 22 по 26 липня здійснювалася доставка бутильованої води, а також одягу та продуктових наборів до населених пунктів Обривка, Маслівка та Нових Таборів”, – повідомляє так званий “заступник голови муніципалітету” Максим Новак.

Цікаво, що росіяни постыйно брешуть про проблеми з питною водою у звільнених громадах області. Так, в червні  кремлівські ЗМІ розповідали про дефіцит питної води в місті Херсон. Як бачимо, російська пропаганда таким чином прото “віддзеркалювали” проблеми  з водопостачанням на окупованих ними територіях області.