На модульне містечко на Херсонщині витратять ще 3,7 млн грн

2 месяца назад 0

Департамент розвитку територій Херсонської обласної державної адміністрації, який очолює Світлана Васіна, витратить на монтаж модульного містечка в Киселівці на Херсонщині ще 3 696 419 гривень.
Відповідний договір опубліковано на порталі державних закупівель “Prozorro”.
Закупівля проводилась без використання електронної системи, тож підряд отримало столичне ТОВ “Європейська дорожньо-будівельна компанія”.
На початку цього року з цією компанією уклали договір на понад 12 мільйонів, який також стосувався монтажу модульного містечка, проте через деякий час його було розірвано за згодою сторін. Пізніше було оголошено ще одну закупівлю на таку саму суму, і нею вже зацікавилась Держаудитслужба, адже запідозрила порушення. Після проведення моніторингу аудитори оприлюднили документ з висновком, де зазначалось, що порушення не виявлені.
Нещодавно це модульне містечко було відкрито для заселення.
За даними ЗМІ, ТОВ “Європейська дорожньо-будівельна компанія” є улюбленцем чиновників на півдні України та часто отримує багатомільйонні підряди. Теперішнім власником компанії є син голови Одеської обласної організації “Діаспора чеченського народу” Муса Кєлоєв.
Нещодавно стало відомо, що на Херсонщини хочуть спорудити ще одне містечко для переселенців.