На окупованій Херсонщині встановили ще один пам’ятник Леніну

2 недели назад 0

Виявляється, пам’ятник Леніну у Суджі на Курщині, де нині проходить операція ЗСУ, знищили самі росіяни. Так стверджує офіційний Youtube-канал військового телебачення України «Армія ТУ». Знищили його з допомогою їру-дрона з невідомих мотивів.

«Щоб він не дістався українцям, мабуть» , — зіронізував військовий журналіст, лейтенант Євген Назаренко. Хоча, звісно, всім зрозуміло, що зроблено це було для посилення пропаганди. Як не дивно, але саме для цього у Федорівці Новотроїцького «муніципального округу» на окупованій частині Херсонщини окупанти Леніна днями встановили. Точніше, повернули на місце, де він стояв до декомунізації.

Кам’яна скульптура десь пролежала близько 10 років і її просто підняли краном і встановили на постамент біля школи. Якщо для інших це просто, то окупаційний начальник Федорівського «територіального управління» Ігор Колесник про цілу «спецоперацію» у телеграм-каналі окупаційної адміністрації розписав. До неї, мовляв, довелось залучати і директора агрофірми «Мир» Івана Доценка, і фермерів Олексія Нестеренка з Іваном Півнем. Вони дали кран і трактор з причепом, допомогли з робітниками. Але єдиними з окупантів, хто зрадів події, прогнозовано виявились представники «КПРФ». «Ще один пам’ятник В.І. Леніну повернувся на місце на звільнених територіях!» — написали вони у Телеграм. Федорівський Ленін, до речі, дуже схожий на свого «колегу» з Суджі. Звісно, до моменту, коли у того поцілив російський дрон.

Борис ВИНОГРАДОВ,