На окупованому лівобережжі крадуть так, що окупанти своїх змушені карати

2 месяца назад 0

В Україну російські окупанти прийшли вбивати, ґвалтувати і грабувати. І їм дуже не подобається, коли за них це робить хтось інший. Навіть, колаборанти. Тож, хоч і для вигляду, але тих, хто найбільше відзначився у тих же крадіжках, загарбники карають.

Окупаційний слідчий комітет, повідомила окупаційна «Комсомольская правда», встановив, що колишній заступник начальника окупаційного департаменту промисловості і торгівлі Херсонської області «перевищив службові повноваження». За таким майже невинним формулюванням стоїть крадіжка зерна аж на 16 мільйонів рублів! Слідство встановило, що з листопада 2022 року по січень 2023 року окупаційний чиновник дав вказівку працівникам комерційної організації у селі Воскресенці Іванівського «муніципального округу» вантажити і вивозити на продаж зерно. Саме цій організації і було нанесено вищезазначену фінансову шкоду. Злочинець провину визнав. Його справу скеровано до окупаційного суду.

А окупаційне міністерство природних ресурсів, екології і рибальства області (його керівник Микола Бистрянцев, нагадаємо, недавно був нагороджений окупаційним орденом «За заслуги перед Херсонською областю») заборгувало за спожиту електроенергію 223 тисяч рублів.

Як повідомила окупаційна агітка, фейкова прокуратура області змусила «міністерство» заплатити «суб’єкту підприємницької діяльності» цей борг, зазначивши, що це не така вже і велика сума. Наприклад, у минулому місяці «прокуратура» змусила «обласний центр гігієни і епідеміології» заплатити борги 18 працівникам, які вирішили звільнитись. Сума заборгованості склала більше 4 мільйонів рублів!

Днями окупаційна прокуратура також скерувала до окупаційного суду обвинувачувальний висновок за кримінальною справою стосовно трьох колаборантів (двох жінок і чоловіка) з Каланчацького «муніципального округу». За версією слідства, у січні 2023 року 56-річна завідувачка дитсадка фіктивно працевлаштувала співмешканця своєї 60-річної подруги. Справжню заробітну плату несправжнього працівника жінки ділили між собою. Поділили більше 45 тисяч рублів. Відчувши безкарність, у травні нинішнього року колаборантка фіктивно влаштувала на роботу ще одного 37-річного чоловіка. Останній не працював, зате отримував зарплатню, частину якої віддавав «благодійниці». Матеріальна шкода склала більше 128 тисяч рублів…

Враховуючи те, як мало наших земляків пішло до окупантів на службу, таке покарання носить радше «терапевтичний» ефект. Навчили і простили — іншими словами. Інакше хто буде їм служити?

Борис ВИНОГРАДОВ,