На острові Джарилгач на Херсонщині відбувся «Ахіллесів біг»

3 года назад 0

9-10 жовтня на Джарилгачі відбувся забіг "Ахіллесів біг". Спортсмени долали три дистанції – 7, 29 та 52 кілометри, стартували із бухти Глибокої.

Ініціювала захід організація Power Space Team.

Про це Суспільному розказав організатор марафону "Ахіллесів біг" Дмитро Геращенко.

Скільки учасників зареєструвалося? 52 кілометри — близько 10 чоловік, 29 кілометрів — 20, 7 кілометрів — 10 чоловік. Усього 40 людей. 

Маршрут 7 кілометрів — це від бухти глибокої та назад, 29 кілометрів з бухти глибока до західної частини, до Монаха, далі узбережжям моря до середини острова та назад до коси Глибока. 52 кілометри — як і у минулому маршруті, тільки на середині острова йде далі узбережжям моря до маяків і з маяків по узбережжю до коси Глибока. Яка мета заходу? Ми сприяємо тому, щоб українці стали більш спортивними, здоровими, тому ми проводимо заходи в таких місцях сили. Наприклад, Джарилгач. Дуже круте місце сили, найбільш незаселений острів Європи. Там можна кинути виклик собі, природі, стати більш упевненим.  "Також ми хочемо доносити до людей екологічні цінності, що заходи можна проводити безвідходно – без одноразового посуду, без сміття, з чистою водою. Крім цього, хотілося, наприклад, провести захід сонця на острові, поспілкуватись, відчути тишу, надихатись свіжим повітрям. Концепт острова — це гармонія з природою, дикими звірами, з травою, з усім навколишнім світом", — каже Дмитро. "З 2015 роки ми проводили марафони містами України, так ось за 2019 рік число тих, хто фінішував, сягнуло 35 000 людей, і вони отримали медалі. Можу порівняти як впливають на людей такі екологічні заходи та політичні, адже я займався політикою. І я прийняв рішення, що це мені комфортніше і я можу бути корисними, коли займаюсь тим, чим зараз, і це одна з моїх цілей" , — розповів Дмитро Геращенко.

Суспільне Херсон