На телеканалах показали фільм про рятувальників: працювали в перші дні деокупації Херсона

1 неделя назад 0

15 червня на телеканалах України відбулась прем’єра документального фільму “Форма вогню”, що розповідає про роботу рятувальників Хмельницького гарнізону, які працювали в Херсоні.

Про це  на сторінці ДСНС України, пише .

Стрічка розповідає про роботу надзвичайників під обстрілами в Херсоні в перші дні деокупації. Скришот із трейлеру фільму “Про втрати та біль у великій родині рятувальників”, – зазначають у дописі.

 У трейлері до фільму розповідається про один із випадків ліквідації наслідків загоряння в багатоповерхівці:

“Листопад 2022 рік. Через російський обстріл почалася пожежа в одному із житлових будинків. 6 поверхів горить, люди задихаються. В той час не було достатньо техніки, щоб загасити вогонь. Відступаючи з міста (ред. російські окупанти) вкрали пожежні автомобілі та обладнання. Рятувальники (ред. поспішають на допомогу) без захисту органів дихання”.  Скришот із трейлеру фільму Автори проєкту – генеральний продюсер Костянтин Дєтковський, режисер Вас Київський, оператор Володимир Кратінов, виконавчий продюсер Вікторія Кратінова, сценаристи Вас Київський і Майк Маккі.
 
19 січня 2024 року вийшов трейлер документального фільму «Форма вогню». Стрічка розповідає про зведений загін ДСНС, який розчищає херсонські дороги від знищеної російської техніки, розбирає завали зруйнованих будинків унаслідок обстрілів, рятує з-під них людей та тварин.

У Києві відбулася прем’єра документального фільму “Форма вогню”. На прем’єрному показі стрічки були керівництво ДСНС, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, знімальна група, головні герої фільму, їхні колеги з різних регіонів України.