На війні загинув боєць з Херсонщини Володимир Ганченко

2 часа назад 0

Захищаючи незалежність і свободу України на війні загинув боєць з Херсонщини Володимир Ганченко.

Про це Суспільному розповіла його класна керівниця Людмила Кобець.

Володимир народився 20 березня 1990 року у селі Станіслав Херсонської області. У 2007 році закінчив місцеву школу. Згодом здобув професію кухаря в одному із професійних училищ Херсона. Працював за у місцевих кафе, ресторанах.

"Брав участь у професійних конкурсах. У багатьох перемагав. Його метою було набути якомога більше знань, розвивати професійні навички й стати шеф-кухарем престижного ресторану. Часто проводив майстер-класи",  — розповіла вчителька.

З початком повномасштабного вторгнення Володимир виїхав до Києва та пішов навчатися у школу поліції. Був мобілізований у серпні 2024 року. Став помічником артилериста. Воював на Донецькому напрямку.

Людмила розповіла, що побратими згадують про нього, як про відповідального та дисциплінованого бійця. Загинув Володимир 22 жовтня 2024 року під час виконання бойового завдання під Волновахою на Донеччині.

"У Володимира залишилися мама, тато, старший брат і сестра, племінники й дівчина, з якою збирався одружитися. Чекав відпустку, планували це зробити найближчим часом. Дуже хотів дітей. Як людина добрий, відкритий, відповідальний, цілеспрямований, веселий, душа компанії. Пам'ятаємо. Не забудемо",  — каже класна керівниця.

​Раніше в Бериславській міськраді повідомили, що 23 жовтня у Кривому Розі на Алеї Слави центрального кладовища провели в останню путь захисника з Херсонщини Артура Білого.​