Населення лівобережжя Херсонщини скаржиться на проблеми з електропостачанням

2 месяца назад 0

Окупанти за два роки після взяття під контроль частини Херсонської області так і не змогли налагодити стале постачання електроенергії до місцевих споживачів. Мова йде навіть не про прифронтові райони області, де роботи з ремонту й експлуатації електромереж ускладнені бойовими діями. Від недолугості російських керівників страждають люди й у відносно “тилових” громадах, наприклад, Новотроїцькій.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

“Новотроїцький РЕМ повідомляє, що призупинення в подачі електроенергії пов’язане із виконанням аварійно-відновлювальних робіт. Просимо вибачення за доставлені незручності. Проведення робіт необхідне подальшого забезпечення подачі електроенергії”, – йдеться на сторінці так званої “адміністрації” Новотроїцької громади.

Своєю чергою, місцеві жителі в коментарях повідомляють, що у деяких будинках електрику перманентно вимикають на добу, а то й більше. Новотройчани в цьому звинувачують “криворуківсть” місцевих, призначених росіянами, керівників.Хтось навіть пропонує “нагодувати” місцеву владу продуктами, які зіпсувались через відключення електроенергії. Інші зазначають, що в колаборантську “адміністрацію” росіяни набрали людей “з вулиці”, адже адекватні й компетентні кадри співпрацювати з окупантами відмовились.

Нагадаємо, що подібна проблема на лівобережжі Херсонщини існує не тільки з електроенергією.  цивільне населення відчуває на собі наслідки підриву військами РФ греблі Каховської ГЕС. Ситуація поступово ускладнюється, і жителі все частіше скаржаться на пусті водогони. Зокрема, в Новотроїцькому є люди, які вже понад місяць живуть без централізованого водопостачання, а призначена росіянами місцева “влада” аргументує кризу “плановими роботами”.