Назвали корисні властивості обліпихової олії

4 года назад 0

Ягоди обліпихи містять велику кількість антиоксидантів, вітамінів А, С і Е, групи В.

Допомагає від печії

Однією з властивостей, які визначають олію обліпихи, є її лужність. При споживанні вона дозволяє нейтралізувати реакцію кислот, яка відмінно підходить для лікування виразок в роті, печії і кислотного рефлюксу.

Володіє протизапальними властивостями

Олія обліпихи має високу біодоступність і багато протизапальними сполуками — виграшна комбінація для лікування виразкової хвороби. В якості додаткового бонусу олія обліпихи може прискорити обмін речовин, що дуже корисно, якщо ви плануєте схуднути.

Для лікування застуди

Масло обліпихи добре діє при кашлі, особливо коли він викликає мокротиння. Прийом обліпихової олії допомагає розрідити мокротиння, щоб ви могли легко видалити. Аналогічним чином, це працює для закладеності носа.

Має властивості антисептика

Інші відомі застосування обліпихової олії включають як антисептик для очищення ран, і в якості місцевого ліки, яке прискорює загоєння саден, подряпин, порізів.

Багате корисними жирними кислотами

Ненасичені жирні кислоти в обліпихи корисні для людей з цереброваскулярними і серцево-судинними захворюваннями. Ці корисні жири володіють антиоксидантними, протизапальними і антидепресивними властивостями.