Названі основні секрети довголіття

5 лет назад 0

Вже не одне століття багато вчених намагаються знайти чинники, що впливають на тривалість життя людини. В результаті досліджень вдалося з’ясувати, що генетична схильність має лише незначний вплив на довголіття.

Американські вчені стверджують, що на довголіття більшою мірою впливає ставлення до життя і спосіб мислення. Так, песимістично налаштована людина найчастіше живе на кілька років менше оптиміста. При цьому головні секрети – позитивні емоції, дружна сім’я і щасливі відносини, частий сміх і уникання стресових ситуацій, а от прояв злості та агресії, самотність і замкнута поведінка, навпаки, знижують кількість прожитих років.

Крім цього, на тривалість життя також впливає раціон харчування, який повинен включати молочні продукти, овочі, фрукти, достатня кількість води і злаків. Цукор, червоне м’ясо і солодощі бажано вживати в мінімальній кількості або зовсім виключити. Довгожителі ж додають, що великий вплив має також спосіб життя. Потрібно відмовитися від шкідливих звичок – куріння і вживання алкоголю, і більше часу приділяти помірним фізичним навантаженням.