Новий очільник незаконної Скадовської єпархії хоче провести лекцію про пропаганду тоталітарних течій

1 месяц назад 0

Незаконно призначений єпископ Скадовський і Олешківський владика Філарет хоче провести у Скадовську на лівобережжі Херсонщини лекцію для молоді “про пропаганду різних тоталітарних течій”.
Про це йдеться у проросійських телеграм каналах.
Лектором виступить російський релігієзнавець Роман Силантьєв, який підтримує вторгнення Росії в Україну.
Свого часу, Силантьєв порівнював Україну з нацистською Німеччиною і заявляв, що в Україні “вектор розвитку задають неоязичники”.
Окрім того, Філарет має у планах створити на базі церкви дитячу недільну школу і “духовно-просвітницький центр”.
Нагадаємо, єпископа Скадовського і Олешківського Філарета росіяни призначили керувати незаконно створеною Скадовською єпархією у кінці липня 2024 року.
Філарету (в миру Дмитро Гаврін) 50 років. Він родом із Калінінської області в РФ. Закінчив Тверський державний технічний університет, Московську духовну семінарію, Київську духовну академію. Останнім часом служив у Твері.
У листопаді 2023 року отримав від президента РФ Володимира Путіна медаль ордена «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня.
27 грудня 2023 року Синод Російської православної церкви ухвалив рішення про створення на тимчасово окупованій території Херсонщини Скадовської єпархії з кафедральним центром у місті Скадовськ.
В Українській православній церкві московського патріархату, з огляду на новоутворену єпархію на лівобережжі Херсонщини, заявили, що не приймали жодних рішень щодо змін у структурі Херсонської єпархії.