Нововоронцовська громада провела в останню путь учасника російсько-української війни Віктора Амеліна

1 месяц назад 0

Нововоронцовська громада провела в останню путь Героя сучасної російсько-української війни, жителя села Любимівка Віктора Амеліна.

Про це повідомляє Нововоронцовська селищна військова адміністрація

Він народився у 1983 році. Віктор Амелін один із тих, хто звільняв наші херсонські землі, наші будинки, хто йшов нашими вулицями тієї переможної осені 2022 року.

Із початком військової агресії в Україні у 2014 році одним із перших пішов добровольцем захищати свою державу. У складі 1-ої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка «Буревій» боровся за волю України у найгарячіших точках Донеччини.

29 серпня 2014 року потрапив у Іловайський котел, отримав тяжкі численні уламкові поранення обох рук, правої ноги, спини, обличчя, грудної клітки та дві контузії, але зумів вижити у тому «пеклі». Проходив складне лікування та реабілітацію, і вже у 2015 році як мобілізований повернувся до оборони Батьківщини у складі 12-ої бригади оперативного призначення НГ України.У 2016 році Віктор підписав контракт із 17-ою окремою танковою Криворізькою бригадою імені Костянтина Пестушка. Службу проходив в зоні АТО/ООС.

У 2020-2021 роках був розвідником 58-ої окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського.

Під час служби нагороджений орденами за «За доблесну службу», «За Україну та її Волю», нагрудним знаком «Кров за Україну», медалями «За військову службу України», «Патріот незалежної України», «Пам’ятний знак Іловайськ – 2014», Української Православної Церкви Київського патріархату «Пресвята Богородиця», грамотою Антитерористичного центру при СБУ України «Керівник АТО», грамотою командира військової частини.25 лютого 2022 року, одразу після повномасштабного збройного вторгнення росії в Україну, Віктор одразу мобілізувався до 60-ої окремої механізованої Інгулецької бригади ЗСУ і визволяв від окупантів рідну Херсонщину. Мав поранення та був направлений лікування, після чого знову ж планував повернутися на службу і гнати ворога з України.

Проте, важкі травми і поранення не «минули» безслідно… Захисник України Віктор Амелін помер 7 серпня 2024 року.