Очільник Херсонської ОВА заявив, що Кабмін готує виділення коштів на продовження відбудови Посад-Покровського

1 месяц назад 0

Скандальна відбудова села Посад-Покровське Чорнобаївської громади знову піднімається в Херсонській обласній військовій адміністрації. 

Очільник ОВА Олександр Прокудін в своєму відеозверненні вкотре підтвердив, що на продовження відновлення будинків жителів населеного пункту немає фінансування з держбюджету. 

"Відбудовою займається Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури, яке не підпорядковується Херсонській ОВА, але ми надаємо всебічне сприяння у реалізації цього проекту. Зараз відсутнє фінансування на продовження робіт. Це питання вирішується. Вже маємо позитивні зрушення" , — заявив Прокудін. 

За словами чиновника, наразі Кабінет міністрів України підготовив проект постанови про виділення коштів на поновлення робіт з відбудови Посад-Покровського. Продовження відновлення почнеться з моменту, коли фінансування надійде до Держагентства. Термінів, звісно, в ОВА не називають.

Також Прокудін додав, що наразі неможливо розпочати відновлювальні роботи в зонах активних бойових дій, до якої входять всі прибережні населені пункти правобережної частини Херсонської області. Там проводяться лише аварійні та невідкладні роботи. 

"Проводити повноцінну відбудову не дозволяють постійні ворожі удари. Це заборонено нормативними документами. Проти цього міжнародні донори. Ми не можемо наражати на небезпеку будівельників, адже ворог нерідко атакує ремонтні бригади" , — зазначив голова Херсонської ОВА.

Озвучені й цифри по програмі "єВідновлення" у Херсонській області. За словами Прокудіна, наразі в рамках програми було виплачено 1 млрд 455 млн гривень. Кошти отримали понад 4200 родин, які мають пошкоджене або зруйноване житло. 

Нагадаємо, роботи з відновлення житлових будинків у Посад-Покровському не проводяться вже тривалий час через відсутність фінансування. Більша частина села лишається без водопостачання. Будівництво за експериментальною програмою Держагентства відновлення було призупинено на етапі фундаментів. Підрядники за весь час побудували близько 5 "коробок" майбутнього житла.