Очолив «раду депутатів» окупованого Скадовська — підозрюється житель Херсонщини

3 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратури жителю регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5  ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Скадовської окружної прокуратури.

За даними слідства, 47-річний підозрюваний у вересні 2023 року взяв участь у засіданні першої сесії так званої «ради депутатів Скадовського муніципального округу Херсонської області». Під час засідання висунув свою кандидатуру, отримав підтримку депутатів та був обраний на посаду «голови ради».
 
За підписом чоловіка затверджувались документи стосовно проведення сесій «ради депутатів», про призначення заступників «голови» та складу «постійних комісій». А також про регламент роботи незаконного органу. Що стало підставою для реєстрації фейкової «ради» як юридичної особи за законодавством рф.   
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.