Одна з херсонських лікарень отримала пересувну амбулаторію, — Мрочко

1 месяц назад 0

Сьогодні одна з херсонських лікарень отримала пересувну амбулаторію.

Про це повідомив керівник Херсонської МВА Роман Мрочко.

Таке необхідне поповнення медичного арсеналу нашого міста відбулося в рамках проєкту, який півтора роки реалізується під егідою та за фінансування організації Ротарі Інтернешнл. І спрямований на подолання наслідків збройної агресії – зокрема, забезпечення медичними послугами населення в громадах, де було суттєво пошкоджена або взагалі зруйнована медична інфраструктура.

Вартість такої мобільної клініки –  до 50 000 доларів.  Клініка на базі причіпу дуже мобільна. Її легко переміщувати з допомогою кросовера, буса або більш потужного легкового автомобіля. Амбулаторія може працювати як автономно (на генераторі), так і завдяки підключенню до джерела постійного живлення.

У мобільній клініці є як спеціалізоване обладнання (ШВЛ апарат, стоматологічна установка, дефібрилятор), так і обладнання діагностичного спрямування: для вимірювання тиску, портативний ультразвук, кардіограф, набір офтальмологічних лінз тощо. За потреби її можна дооснастити.

Заклади охорони здоров’я в нашій громаді перебувають під постійним ворожим вогнем. Окупанти зосереджені на тому, щоб рівень надання медичних послуг населенню був якомога нижчим.

Але завдяки надійним партнерам, серед яких і члени Ротарі Клубу, херсонські медики можуть лікувати, оперувати, проводити профілактичні огляди навіть у найвіддаленіших населених пунктах нашої громади.

Найближчим часом очікуємо ще одну пересувну амбулаторію від ротарійців з Норвегії.

Подробиці – у нашому відео.