Окупаційна влада Херсонщини вимагає від населення погасити борги за послуги ЖКГ навіть за 2021 рік

2 часа назад 0

На тимчасово окупованій частині Херсонської області підконтрольна Росії місцева влада проводить кампанії із стягування з мешканців боргів за житлово-комунальні послуги.
Про це онлайн-виданню розповіла мешканка Херсона, родичі якої живуть на тимчасово окупованій території.
– Мешканці села, – каже жінка, – отримали рахунки за водопостачання і за електроенергію. І суми у цих рахунках – колосальні для тих дуже небагатих людей. При чому, окупаційна влада вимагає не тільки оплатити воду і електроенергію, спожиті, починаючи з лютого 2022 року, а й декому вписали у рахунки навіть борги за 2021 рік. Деякі з таких абонентів ті борги погасили наприкінці 2021 року або на початку 2022-го. Вони пішли у місцеву адміністрацію з квитанціями про оплату, але там сказали, що краще погасити неіснуючі борги і не вимагати у постачальників послуг справедливості, бо «нічого не доведете, а ще й отримаєте великі проблеми».
Співрозмовниця онлайн-видання МОСТ каже, що від мешканців тимчасово окупованої частини Херсонщини вимагають погасити борги за послуги ЖКГ якомога скоріше, погрожуючи зверненнями у окупаційні суди і конфіскацією майна.  
Структури, підконтрольні окупаційній адміністрації Херсонської області, вимагають від населення погасити борги за послуги ЖКГ, які утворилися до окупації, навіть при тому, що влітку 2022 року окупаційні адміністрації Херсонської та Запорізької областей , які утворилися до 24 лютого 2022 року.
Як зі слів своїх родичів розповіла мешканка Херсона, у 2022 році місцева окупаційна адміністрація села запевняла мешканців, що підконтрольна Росії адміністрація області працює над тим, щоб надати людям можливість оплачувати житлово-комунальні послуги «з чистого аркуша» після утворення відповідних підприємств. Тобто, натякали на можливе списання частини платежів за період окупації.  
Але зараз з людей вимагають оплату у повному розмірі ще й боргами за 2021 рік, погрожуючи репресіями у разі несплати.
Нагадаємо, український Кабмін заборонив нараховувати плату і стягувати борги за ЖКГ, які утворились під час російської окупації.