Окупаційна влада ТОТ Херсонщини відправила 59 підлітків до табору Міноборони РФ

2 месяца назад 0

Окупаційна влада Херсонщини організувала поїздку для 59 дітей з ТОТ Херсонщини до оборонно-спортивного табору “Авангард”, що у Волгоградській області РФ.
Про це повідомляють окупаційні медіа.
Ініціатором поїздки були незаконні Міносвіти, Міністерство молодіжної політики Херсонської області та регіональне відділення центру військово-спортивної підготовки та патріотичного виховання молоді “Воїн”.
Відомо, що будівництво табору “Авангард” розпочали у 2019 році. Згідно з інформацією, яка розміщена на сайті закладу, він був заснований за підтримки Міністерства оборони РФ, а ідею створення підтримав президент Росії Володимир Путін.
До табору приймають підлітків віком 14-17 років. Заклад переповнений військовою атрибутикою. Там є плац, тактичне поле, смуга перешкод для виконання завдань, наметовий табір, макети зброї тощо. Дітей навчають основам військової підготовки та “патріотично виховують”.
Також нещодавно на території табору відкрився пам’ятний знак, який символізує “боротьбу Росії з неонацизмом”.
Перебуваючи в таборі дітям заборонено мати будь-яку друковану, відео чи аудіо продукцію, що на думку російської влади, містить пропаганду аморальної поведінки та насильства. Крім цього, дітям заборонено мати смартфон чи телефон з камерою.
Нагадаємо, у лютому цього року стало відомо, що окупаційна влада планує відкрити на ТОТ Херсонщини центр військово-спортивної підготовки “Воїн”.
Пізніше представники окупаційної влади повідомили, що на базі цього центру будуть створені літні табори для військово-спортивної підготовки школярів. І вже у квітні у тимчасово окупованому місті Генічеськ було відкрито філію цього центру.