Окупанти призначили підприємицю-боржницю Анжелу Андрющенко першою заступницею гауляйтера Каховки

3 дня назад 0

Росіяни звільнили колишнього комбатанта-зрадника Валерія Гаврилюка з посади першого заступника голови окупаційної адміністрації Каховки на Херсонщині. Замість нього вони призначили 55-річну Анжелу Андрющенко, підприємицю з сусіднього Таврійська, яка має чималі борги.Про це повідомляє  Центр журналістських розслідувань .

Росіяни призначили новою першою заступницею голови окупаційної адміністрації Каховки на Херсонщині  Андрющенко (Рядних) Анжелу Вікторівну , 11 лютого 1969 року народження. Вона – мешканка міста Таврійськ Каховського району, зареєстрована за адресою: вулиця Шкільна, 48.

Анжела Андрющенко з 2002 року є ФОПом, неодноразово брала участь у невеликих тендерах, постачаючи печатки, офісне устаткування та інші товари для органів місцевого самоврядування, державних і освітніх установ на Херсонщині.

Судячи з даних українських реєстрів, у Анжели Андрющенко є чималі борги. В 2020 році з нею с удилися за несплату послуг мобільного зв’язку за укладеним договором. У 2021 році «Приватбанк»  виграв суд проти неї щодо стягнення близько 45 тисяч гривень за простроченим кредитом. Свої борги колаборантка так і не сплатила.

В минулому Анжела Андрющенко була співзасновницею херсонського ТОВ «Керуюча компанія Нове місто», а в 2015 році  невдало балотувалася до Херсонської обласної ради від нині забороненої проросійської партії «Соціалісти».

Судячи з публікацій в окупаційних пабліках, Анжелу Андрющенко призначили першою заступницею гауляйтера Каховки в червні 2024 року.

На цій посаді вона агітує місцевих підприємців незаконно реєструвати свій бізнес у російських окупантів і контролює діяльність громадських організацій та інших підконтрольних загарбникам псевдогромадських новоутворень.

Попереднього першого заступника голови окупаційної адміністрації Каховки Валерія Гаврилюка росіяни тихенько звільнили, судячи з усього, в квітні 2024 року, коли про нього востаннє згадували в цій ролі. Відтоді Валерія Гаврилюка окупанти представляють виключно як депутата незаконного «совета депутатов Каховского муниципального округа» від путінської «Єдиної Росії».

Валерій Гаврилюк – брат-близнюк іншого знаного в Каховці колаборанта Олега Гаврилюка, який з 1 квітня 2022 року очолює захоплений російськими окупантами «Каховський водоканал». До свого призначення першим заступником гауляйтера Каховки в 2023 році  Валерій Гаврилюк воював на боці російських окупантів у складі першої штурмової роти 25-ї бригади «Штурм» у зоні Сватове-Куп’янського напрямку на сході України. За служіння загарбникам у лютому 2024 року в Санкт-Петербурзі його нагородили медаллю «За веру и доблесть».