Окупанти склали черговий список зі 120 адрес нерухомості на ТОТ Херсонщини, яку хочуть привласнити

2 месяца назад 0

Незаконна влада тимчасово окупованої Херсонщини склала список зі 120 адрес нерухомості у Агайманах, Генічеській Гірці, Великій Лепетисі, Рубанівці, Новотроїцькому та Верхньому Рогачику, яка, на їх думку, вважається “безгосподарною” та підлягає переведенню на баланс нелегітимних органів влади.
Інформація про це опублікована на сайті так званої адміністрації Херсонської області.
Окупанти планують привласнити наступне майно:
Зазначається, що до 28 серпня 2024 року власники цього житла мають календарних днів з’явитися до окупаційного міністерства майнових і земельних відносин Херсонської області у Генічеську з документами (паспорт громадянина Російської Федерації та правоустановчими документами на майно) для того, аби “виключити можливість вважати зазначені об’єкти нерухомого майна безгосподарними”.
Наразі відомо про понад 1000 об’єктів, які окупаційна влада вважає “безгосподарними”.
Нагадаємо, у квітні 2024 року окупаційний уряд Херсонської області затвердив порядок захоплення покинутого житла. Документом визначено, що окупанти відтепер зможуть забирати у власників житлові будинки, квартири і кімнати.
Забрати майно можуть якщо воно не зареєстроване в російському Єдиному державному реєстрі нерухомості. Тобто, під цей пункт підпадає нерухомість людей, які виїхали з окупованої частини Херсонщини і фізично не зможуть внести нічого в російський реєстр.