Окупанти в Генічеську розробляють закон про патріотичне виховання: планують збільшити тиск на місцеве населення, особливо молодь

2 месяца назад 0

Окупанти в  Херсонській області зміцнюють контроль над інформаційним простором через нові закони.
Про це редакції  стало відомо з окупаційних джерел інформації.

Окупаційна влада Херсонської області активно працює над введенням законопроекту «Про патріотичне виховання», який, за їхніми заявами, спрямований на узаконення перекручення історичних фактів та карання за їх відмову сприймати. Перша робоча зустріч окупантів з цього питання відбулася в окупованому  Генічеську . Цей крок викликає серйозне занепокоєння серед місцевого населення із-за очікуваного підвищення тиску від окупаційних структур.

Окупаційний сенатор від Херсонської області, який є секретарем регіонального відділення «Єдиної Росії»,  Ігор Кастюкевич , заявив, що закон буде спрямований на виховання «патріотичних почуттів», але при цьому буде враховувати «історичні перспективи», що є важливими для нового статусу області в Російській Федерації.

Представники окупаційної влади жалілися на необхідність «протидії впливу західної пропаганди серед молоді», що, за їх думкою, є загрозою для «духовно-моральних цінностей», важливих для їх концепції національної єдності.

«Закон буде розроблений з урахуванням реалій Херсонської області як нового регіону Росії, що знаходиться в зоні проведення Спільних військових операцій. Депутати врахують культурні особливості регіону та той факт, що молодь довгий час перебувала під впливом прозахідної пропаганди», – зауважила председателька «Херсонської обласної Ради» окупантів  Тетяна Томіліна.
Такі закони покликані стати інструментом тиску на місцеве населення і контролю над інформаційним простором, що загрожує свободі думки і висловлювання місцевих жителів. Окупантами планується, що до розробки закону будуть залучені не лише законодавці, а й представники різних сфер громадського життя.