Окупанти в Генічеську закликають місцевих стати «на захист» Курської області Росії

1 месяц назад 0

Мешканці окупованого росіянами Генічеська на Херсонщині отримують SMS із закликом «стати на захист Батьківщини» — мається на увазі Курської області. Про це повідомляють джерела  і надають відповідний скриншот.

Заради безпеки тих, хто надіслав нам інформацію, ми видалили всі зайві дані зі скриншота, залишивши лише власне повідомлення. Надходить воно від невизнаної окупаційної «ВГА» мешканцям Генічеська. В інших громадах наразі про подібні SMS не повідомляли, але, скоріш за все, подібне є або буде, адже такі повідомлення росіяни здебільшого надсилають централізовано.

Зазначимо, що в окупованому Генічеську, де розташований фактично штаб росіських окупантів та колаборантів, дуже посилені методи «фільтрації», а для незаконної мобілізації населення встановили навіть пересувні мобілізаційні пункти. У Генічеську їх зафіксували на вулицях:

  • Центральна — поруч із ринком;
  • Миру — біля школи №1;

Але не виключено, що вони можуть з'явитись де завгодно.

Стаціонарних мобілізаційних пунктів немає, бо, по-перше, у будівлях розміщують російських військових, а по-друге, як би не залякували населення, ймовірність підпалу таких будівель або прильоту туди від ЗСУ, бо там розміщена жива сила російських військових, велика.

В окупованій частині Херсонщини переважна більшість населення має російські паспорти, бо це елемент виживання: без них можуть щомиті мобілізувати (у тих, хто має паспорт, є шанс відтягнути цей процес, а відсутність паспорту озлоблює росіян); також без російського паспорту майже неможливо отримати більшість послуг, зокрема медичні. Загалом будь-яка «перевірка» на російському блокпості без наявності російського паспорту може закінчитись як побиттям, так і полоном та іншими дуже неприємними наслідками.