Окупанти заявили про запровадження в Каховській громаді пропускного режиму і про привласнення в ній житла всіх, хто виїхав з Херсонщини

2 месяца назад 0

Фото: most.ks.ua Російські окупанти заявили про запровадження з 1 серпня 2024 року пропускного режиму для Каховської міської громади на Херсонщині в межах 15-кілометрової зони від Дніпра. Протягом серпня подібний режим вони погрожують запровадити і в інших прибережних громадах області. Тим часом призначений росіянами гауляйтер Каховки Павло Філіпчук заявив, що окупанти будуть відбирати квартири і будинки всіх місцевих мешканців, які виїхали з Херсонщини.

Про це повідомляє  з посиланням на окупаційні пабліки.

Російські загарбники запроваджують з 1 серпня пропускний режим у 15-кілометровій прибережній зоні в Каховській громаді на Херсонщині. Оскільки вони «приєднали» до неї ще сусідню Любимівську селищну громаду, можна припустити, що це також стосуватиметься й розташованих у ній населених пунктів.

«З 1 серпня доступ цивільних осіб до 15-кілометрової зони буде здійснюватися виключно за пропусками. До 31 серпня це правило буде почергово розповсюджено на всі округи 15-кілометрової зони Херсонщини», – йдеться у повідомленні.

Як пояснив незаконний губернатор Херсонської області Володимир Сальдо, про це йдеться в його указі від 8 липня 2024 року «Про організацію особливого режиму перебування у прифронтовій полосі Херсонщини». Однак оприлюднений текст цього документу не містить ані території цієї «прифронтової полоси», ані інструкції про особливий режим перебування там цивільних осіб.

Тим часом Павло Філіпчук, гауляйтер Каховки нещодавно заявив, що в громаді будуть відбиратися житлові приміщення у всіх власників, які виїхали за межі області.

«Ці люди ніколи не повернуться. Тепер у нас дуже великі можливості по житловому фонду і ми будемо надавати безоплатні квартири і будинки для приїжджих спеціалістів», – сказав Філіпчук на форумі у російському Санкт-Петербурзі.