Окупанти запевняють, що отримати ліцензії на продаж алкоголю буде непросто

2 месяца назад 0

Після відміни фейковим губернатором «сухого закону» на окупованій частині Херсонщини любителі хильнути досі не можуть прийти у себе від радості. І хоча у магазинах поки що продають лише пиво, і хоча воно дороге (у генічеському супермаркеті Му Family, наприклад, півлітрова його пляшка коштує 84 і більше рублів!), попит на нього доволі високий.

А от з міцним алкоголем, як і обіцяли в окупаційному міністерстві промисловості і торгівлі області, доведеться почекати. Тим більше, що «мінпромторг» ввів, як написали, важливі зміни в адміністративний регламент з видачі ліцензій на торгівлю міцними напоями. Тепер юридичні особи повинні ще і обов’язково мати необхідну контрольну і контрольно-касову техніку, а також офіційно працевлаштований персонал (включно з касирами, бухгалтером і охоронниками). Чи знайдуться такі на окупованій території, невідомо. Хоча враховуючи величезний рівень корупції там і відсутність будь-якого контролю, ці ліцензії, скоріш за все, просто продаватимуть без будь-яких вимог, але за великі гроші.

Тим часом «патріотично» налаштовані пропагандисти досі виступають проти відміни «губернатором» «сухого закону». Зокрема, окупаційний телеграм-канал «Новости Херсонщины» переповів свіжу історію з російським військовим Алексеем, який ввечері 11 липня розстріляв трьох товаришів по службі. НП сталась у Бєлгородській області РФ. 29-річний солдат, буцімто, не захотів терпіти принижень від інших військових і з кулемета Калашникова двох з них вбив, а одного поранив. Пізніше його затримали. «В інформації ЗМІ згадується про вживання спиртного під час сварки , — написали «Новости Херсонщини». — Ми категорично проти відміни «сухого закону» на період військових дій. Достатньо згадати, що у нас у регіоні відбулось у Абрикосівці» . У цьому селі, нагадаємо, двоє п’яних російських військових вбили сімох людей, серед яких була окупаційна голова Абрикосівки Любов Тимчак.

Борис ВИНОГРАДОВ,