Окупанти затримали місцевого мешканця з села Червоне Генічеської громади

2 месяца назад 0

Окупаційні ЗМІ виклали інформацію про чергове затримання на тимчасово окупованій території Херсонської області. Цього разу у селі  Червоне Генічеської  громади було затримано громадянина України, якого окупанти звинуватили у причетності до діяльності так званого незаконного збройного формування.

За даними окупантів, у 2016 році затриманий добровільно вступив до кримськотатарського батальйону імені  Номана Челебіджихана , який у  Росії  визнаний терористичною організацією. Окупанти стверджують, що метою батальйону були продовольча, енергетична та водна блокади  Криму , а також боротьба за повернення півострова до складу України.

Окупанти відкрили кримінальну справу за статтею, що передбачає покарання до 15 років позбавлення волі. Наразі проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин та осіб, причетних до діяльності батальйону.

Це затримання є черговим свідченням того, як окупанти переслідують українців за їхню громадянську позицію та боротьбу за відновлення територіальної цілісності України. Подібні дії окупаційної влади порушують міжнародне право і права людини, демонструючи, що нинішні окупанти не відрізняються від нацистських загарбників часів Другої світової війни.