Організацію освітнього процесу обговорили на ректораті ХДУ

4 года назад 0

В Херсонському державному університеті відбулося засідання ректорату, на якому розглянули нагальні питання роботи вишу.
З вступним словом виступив ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський . Він анонсував акредитацію освітніх програм університету, план роботи регламенту на наступний навчальний рік та розробку нової редакції Положення про організацію освітнього процесу в ХДУ.
Перший проректор ХДУ Сергій Омельчук розповів про те, що вперше у виші відбулася повторна самостійна перевірка на плагіат. Загалом перевірялося 69 бакалаврських робіт. З них – 60 показали 100% збіг із перевіркою у бібліотеці. 9 робіт потребували уточнення та певного вивчення. За словами Сергія Омельчука, недогляди усунені та враховані всі компоненти, з якими в майбутньому можуть стикатися випускники-магістранти та їх наукові керівники.
Керівниця навчально-методичного відділу Галина Полякова розповіла про розробку нової редакції Положення про організацію освітнього процесу в ХДУ та про акредитаційну експертизу у дистанційному режимі. Наразі проводиться розподіл навантаження на лекційні потоки, звертається увага на ліцензійні умови та показники наукової роботи викладачів.
Проректорка з міжнародних зв’язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксана Лаврикова презентувала аналіз роботи сайту ХДУ та зосередила увагу на профорієнтаційних моментах у роботі університету. Вона зупинилася на кількості відвідування сайту та зазначила збільшення відвідувачів у півтора рази в порівнянні з минулим роком. Найчастіше користувачі заходили на сторінку факультету біології географії і екології, іноземної філології, педагогічного факультету, історико-юридичного, медичного і факультету фізичного виховання та спорту.
Проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник розповів про початок практики більше 50-ти студентів педагогічного факультету на базі спортивно-оздоровчого табору «Буревісник».
Голова Вченої ради Володимир Олексенко анонсував засідання вченої ради ХДУ, яке відбудеться 25 червня. Прес-центр ХДУ