Петиція про перейменування Херсона набрала аж 1 підпис

7 лет назад 0

На сайті Херсонської міської ради з'явилася  петиція, згідно з якою Херсон може перетворитися на Херцорт, Тавр або Дніпрослав

Автор петиції, пан Меньшов пояснює: назви, яку дала німкеня, котра погано зналася на українській та російських мовах, і чиє місто серця "Хертц Орт" тутешні мовляни швидко зробили Херсоном, слід позбутися. Бо з такою назвою далеко не підемо. Крім того у пору декомунізація слід позбутися, на його думку, і назв імперських:

 

" Назва міста — це духовна та історична складова для ії мешканців. Якщо для більшості носіїв мови, назва незвична або має інші тлумачення — потрібно обговорювати питання про нову назву", — пояснює він, цнотливо натякаючи на евфемізм "місто поганого сн у", і пропонує таке: 

1. Прийняти рішення "Про громадські слухання по перейменуванню міста Херсон" 

2. Провести опитування мешканців Херсона (на жаль закон про місцевий референдум відсутній, а діє "Про всеукраїнський референдум" від 06.11.2012) 

3. По результатам обговорення та опитування, прийняти міською Радою звернення до Верховної Ради України "Про перейменування міста Херсон" 

Утім, автор не лише критикує, а й пропонує: Херсон може стати Тавром або Дніпрославом,  а херсонці , відповідно, зватимуться дніпрославцями або ж таврійцями ( щоправда, автор не врахував — уже є Таврійськ і Таврійське, ото кого-кого, а таврійців на Херсонщині вистачає).

Дана петиція була зареєстрована 24 березня. І поки що утішливим є той факт, що її підписала лие одна людина — чи не сам автор?