По крадіям та вандалам на Херсонщині вдарили епістолярним жанром

6 лет назад 0

Мабуть, зневірившись у силі «діючої» правоохоронної системи, керівники з деяких районів Херсонщини вирішило боротися із правопорушниками гнівним словом, адресуючи їм у ЗМІ сатиричні та образливі «відкриті листи».

Звернені до невідомого адресата, ці твори стали фактом суспільного й літературного життя нашої області, де злочинність, якщо вірити відомчим сайтам силовиків, майже поборена. За перший тиждень січня таких епістол (послань) з’явилося кілька. В одному з цих творів, керівництво селищної ради навіть пропонує крадіям увійти до депутатського корпусу!?

Епістола 1. Рибак рибака бачить здалеку

Не встигли в Новоолексїївці посадити та прикрасити живу ялинку, як невідомі поцупили з неї гірлянду. Про це «Новому Візиту» повідомили в Новоолексіївській селищраді та звернулися через це видання до крадіїв:

« Виконком Новоолексіївської селищної ради висловлює щиру подяку «казковим героям», які незважаючи на досить ранню годину доби, надали «велику допомогу» у знятті освітлювальних гірлянд з ялинки, яка була посаджена та прикрашена напередодні новорічних свят у центрі селища. Шановні «нічні активісти»! Ми захоплені вашими швидкими та згуртованими діями і маємо чіткі наміри запросити вас до нового депутатського корпусу , який буде формуватися на не таких вже і далеких виборах. Якщо якимось чином вам не вистачить упевненості прийти самим до влади, то знайте, ми вас шукаємо ».

Епістола 2. Далеко куцому до зайця

Перед святами Новокаховська гімназія дочекалася незамінного подарунка: по периметру території навчального закладу за благодійні кошти був встановлений новенький паркан. Та не обійшлось без неприйємних нюансів: на жаль, після свят огорожа не вціліла…Про цей украй прикрий і неприємний випадок кореспондент NK-online.tv розповів читачам у матеріалі “После Нового года сломали секцию забора гимназии”.

Вчора на нашу адресу надійшов лист від закладу за підписом заступника директора М. Самохіної, яка не приховує свого обурення та відчаю. На прохання колективу публікуємо це звернення.

Як боротися з вандалізмом – таке питання турбує сьогодні директора гімназії Новокаховської міської ради Олену Литвинову й колектив учителів, які вийшли на роботу після новорічних свят і … вжахнулися, побачивши неймовірно неприглядну картину – розбиті фрагменти нещодавно встановленого бетонного паркану, якому так раділи всі.

Де совість, де культура, елементарна людяність у тих хто це зробив? Небайдужі меценати вкладають немалі кошти, щоб належно облаштувати подвір’я гімназії, а якісь дикуни (інакше їх не можна назвати) займаються руйнуванням! У Європу йдемо?! Слів немає! Далеко куцому до зайця з такими як ви, не шановні, огидні невігласи, – звертаюся до Вас я, заступник директора гімназії. Не знаю хто ви, та сподіваюсь, що не учні гімназії, бо ми нікого такому не вчили! Ганьба на ваші дурні голови! Хай вашим батькам буде так само гірко на душі, як зараз нам – людям, які намагаються зробити все для того, аби навчатися і перебувати у школі було комфортно та безпечно.

Цікаво також знати, де зараз представники газети «Таврійські вісті»? Коли почали встановлювати огорожу, ви панове, цікавилися: чому, для чого, а тепер вас немає… А ще наша міська поліція … якби ж хоч одне патрулювання – такого б не було!

Заступник директора з виховної роботи М. В. Самохіна ”.

Лишається сподіватися, що ці звернення знайдуть своїх «героїів». А «відкриті листи» аматори об’єднають у збірочку "Слово проти злодія".

 

Фото: "Новый визит" та  Новая Каховка Online