Поліція Херсонщини фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення, постраждали шестеро людей

2 месяца назад 0

Минулої доби війська рф обстрілювали правобережжя Херсонської області з артилерії, мінометів, танків та БпЛА. В результаті російської агресії поранення отримали шість людей.

Від ворожих атак потерпали Херсон, Антонівка, Станіслав, Садове, Придніпровське, Широка Балка, Кизомис, Велетенське, Білозерка, Михайлівка, Бургунка та Шляхове.

У населених пунктах пошкоджень зазнали 17 приватних будинків, 3 автомобілі та складське приміщення.

Вночі армія рф відкрила артилерійський вогонь по Широкій Балці. Постраждали 51-річна жінка та 70-річний чоловік, в обох контузії та мінно-вибухові травми, від госпіталізації потерпілі відмовилися. У населеному пункті снарядами пошкоджено два житлові будинки.

У Велетенському вночі ворожий артобстріл призвів до займання сухої трави та пошкодження приватного будинку.

Противник скидав боєприпаси із дронів у Білозерці та Станіславі, пошкоджень зазнали чотири приватні будинки, легковий та вантажний автомобілі, а також складське приміщення. На щастя, з людей ніхто не постраждав.

Протягом дня під артилерійським вогнем та атакою БпЛА перебувала і Антонівка. Вдень у результаті скиду боєприпаса з дрона на вулиці постраждали дві жінки віком 74 та 56 років. В обох контузії та уламкові поранення. Також під артилерійський вогонь окупантів потрапили ще дві місцеві жительки. У 49-річної потерпілої мінно-вибухова травма та уламкове поранення гомілки, у 50-річної – вибухова травма, контузія та уламкове порання шелепи. Снарядами пошкоджено два приватні будинки та автомобіль.

У Шляховому та Кизомисі в результаті атаки дронами-камікадзе типу «FPV» пошкоджено два приватні будинки.

Упродовж доби російські війська били з артилерії, танків та БпЛА по прибережній зоні, а також житловим кварталам, Корабельного та Дніпровського районів обласного центру. В результаті обстрілів пошкоджень зазнали три приватні будинки, обійшлося, на щастя, без потерпілих.

З артилерії противник бив також по Михайлівці та Бургунці, снарядами пошкоджено два приватні будинки.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 285 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 6 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.