Поліція Херсонщини встановлює обставини ДТП, внаслідок якої травмувався підліток

2 месяца назад 0

Вчора ввечері в одному з населених пунктів Бериславського району сталася ДТП – на перехресті зіткнулися автомобіль і мопед. В результаті пригоди неповнолітній мопедист отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. 

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

26 червня близько 21-ї години до Бериславського районного відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в Новодмитрівці сталася дорожньо-транспортна пригода з постраждалим. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група. 

Як розповів заступник начальника слідства поліцейського підрозділу Олександр Хомич, на місці ДТП поліцейські встановили, що 29-річний водій автомобіля ВАЗ-2104, рухаючись другорядною дорогою, не надав перевагу мопеду «Дельта», який рухався по головній. В результаті відбулося зіткнення транспортних засобів.

Внаслідок пригоди 16-річного керманича мопеду, який не має водійського посвідчення відповідної категорії, з численними тілесними ушкодженнями госпіталізовали. Лікарі діагностували у хлопця струс головного мозку, забій грудної клітини, рвані рани правого передпліччя та гомілки, перелом правої гомілки.

У водія ВАЗу ж правоохоронці помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Під час перевірки за допомогою алкотестера «Драгер» пристрій показав результат 2,83 проміле при допустимій нормі 0,20. Тобто чоловік перебував за кермом у нетверезому стані.
За фактом автопригоди слідчі розпочали провадження за ч. 1 ст. 286-1 «Порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України.

29-річний житель Великої Олександрівки був затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до пʼяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами від трьох до пʼяти років. Тривають слідчі дії.